Resum de la Sessió Informativa sobre residus a Vallpineda

Unes 50 persones van assistir a la Sessió Informativa celebrada divendres passat al saló del bar La Terraza sobre recollida d’escombraries a Vallpineda. Allà, la vocal del Consell Rector, Imma Canales, va explicar que la nova situació comunicada pels ajuntaments en reunions successives. Els pobles de tot Catalunya tenen de termini fins al 2025 per aplicar la nova Llei de Residus (7/2022). Aquesta Llei recull que són els consistoris locals els responsables d’organitzar la recollida d’escombraries i fomentar el reciclatge el màxim possible. L’aplicació de la Llei esmentada implicarà canvis importants en el sistema de selecció i recollida d’escombraries que afecten Valllpineda:

Sitges implantarà un sistema porta a porta de recollida selectiva seguint una programació setmanal.
Sant Pere de Ribes optarà per sistema de contenidors intel·ligents, amb lectura per codi de barres o similar. Davant d’aquest panorama, el servei d’escombraries que actualment tenim a Vallpineda és inviable. Els ajuntaments ja ens han notificat de possibles sancions per no fomentar el reciclatge i abocar escombraries als contenidors que no es corresponen.

El Consell Rector portarà a la propera Assemblea una proposta per retirar la recollida actual “porta a porta” per evitar sancions i dedicar el personal de Cooperativa a un pla de neteja intensiu a tota la urbanització. Es tracta d’una proposta de transició fins que els ajuntaments implantin els nous sistemes de recollida d’escombraries el 2025.

Consulta la Llei de Residus 7/2022
Consulta la presentació de la sessió informativa

Previous Segona assemblea al novembre i noves sessions informatives