Què és Fondat?

L’empresa Fondat S.A. es va crear al 1973 i es propietària i gestora de les instal·lacions del club Esportiu de Vallpineda. Cooperativa ostenta el 83,7% de les accions i, per tant, controla Fondat.

El Club Esportiu Vallpineda és probablement la joya de la corona de l’urbanització. Les primeres instal·lacions es van construir a mitjans dels anys seixanta del segle passat i, llavors, van ser considerats uns equipaments de luxe. La inauguració del club al 1966 va ser tot un esdeveniment, en el què va participar l’Orquestra Filharmònica de Madrid amb la pianista Josefina Tolrà. Al llarg dels anys, les instal·lacions han sigut reformades i renovades en diverses ocasions.

Actualment, el Club disposa de 3 pistes de tennis, 4 de pàdel, 2 de frontó, una piscina gran i una altra infantil, una gran zona verda ajardinada, vestuaris i d’altres equipaments. També formen part del patrimoni de Fondat l’edifici en el que es situen les oficines de Cooperativa, el gimnàs i les sales polivalents i el restaurant La Terraza. S’ha de destacar que les tres pistes de tennis situades fora del recinte vallat del club no són propietat de Fondat, aquestes pistes pertanyen a Cooperativa. El club és propietari de les instal·lacions que hi ha dintre del recinte vallat.

Cooperativa, soci majoritari

La societat Cooperativa Vallpineda disposa del 83,7% de les accions de Fondat S.A. La resta d’accions pertanyen a d’altres socis de Vallpineda. En els seus primers anys, l’empresa oferia als veïns la possibilitat de comprar accions. Segons els Estatuts de Fondat, actualment aquestes accions individuals són al portador, no tenen una titularitat personal asignada. Com a soci majoritari, Cooperativa exerceix el control de Fondat S.A. i ho fa mitjançant un consell d’administració que tradicionalment ha coincidit (total o parcialment) amb la composició del Consell Rector. A la Junta Directiva actual de Fondat hi ha quatre membres del Consell més dos socis (accionistes individuals). Tradicionalment, el president del Consell Rector és el president del Consell d’Administració de Fondat.

Club esportiu públic

El Club Esportiu de Vallpineda no és un club privat o exclusiu per als socis. És un club obert al públic on tot aquell que pagui una quota o una entrada pot fer ús de les instal·lacions. Els socis de Cooperativa tenen dret a una sèrie d’avantatges i descomptes respecte a les tarifes oficials en la reserva de pistes de tennis i pàdel o a les quotes del gimnàs. La piscina és oberta de juny a setembre i és gratuïta per a socis i familiars. A les instal·lacions del club també se celebren concerts, tallers didàctics, xerrades i classes d’idiomes.

Acadèmia de tennis i pàdel a Vallpineda

Des de fa sis anys, la Lobato Acadèmia de Tennis utilitza les pistes del club de Vallpineda per fer classes de tennis i pàdel. Les classes, dirigides per experts monitors, estan adreçades a alumnes de tots els nivells i edats. Dirigida per Àlex Lobato, aquesta acadèmia inclou una Escola de Tennis per a nens, tant per als que es vulguin iniciar en aquest esport com per als que busquen perfeccionar el seu joc. Els preus i els horaris d’entrenament es poden consultar a les Oficines de Cooperativa o mitjançant el correu electrònic lobato.tennis@gmail.com i al telèfon 609 724 420

Una altra de les activitats que organitza la Lobato Acadèmia a Vallpineda és el CAMPUS D’ESTIU. Entre finals del mes de juny i principis de setembre, coincidint amb les vacances escolars, aquest servei dissenya activitats per a nens entre 5 i 16 anys. Els esports de raqueta són una de les activitats principals, encara que també fan ús diari de la piscina de Vallpineda i de la resta d’instal·lacions. El campus també proposa activitats manuals, jocs col·lectius i ofereix també servei de menjador. Els socis de Cooperativa poden accedir a aquest campus dʻestiu amb un descompte respecte a la tarifa oficial.

Restaurant Vallpineda

El Restaurant és un equipament que forma part del Club Esportiu de Vallpineda des de que es va inaugurar el 1966. En el seu moment, el lloc es va concebre com un gran espai on celebrar conferències, congressos, casaments, banquets, comunions i festes de tota mena. El projecte arquitectònic va anar a càrrec de HBSA (l’original promotora de la urbanització), que va encarregar al responsable de Parcs i Jardins de Barcelona, senyor Miras, l’execució del projecte de jardineria. En alguns murs interiors i a la façana es van col·locar unes rajoles decoratives molt luxoses que encara es mantenen.
Com es pot apreciar a la imatge de la dreta, als seus inicis, la part superior del restaurant comptava amb un ampli saló menjador que donava accés a una igualment àmplia terrassa exterior. Als fulletons promocionals de principis dels anys 70, s’esmentava fins i tot que es disposava d’un “saló de bridge per a 90 persones”. També es promocionaven “sopars d’estiu a l’americana, amenitzades per dues orquestres” i pista de ball.
Aquesta part s’ha reformat completament i ara la zona està ocupada pel gimnàs, la recepció del club i les oficines de Cooperativa. Antigament, des d’aquest lloc es podia accedir a la piscina del club, tot i que actualment l’accés que comunica tots dos espais es manté tancat. L’equipament està subrogat des de fa uns quants anys al Restaurant La Terraza i obre de dilluns a diumenge amb serveis diaris de menú al migdia. El restaurant compta amb una barra, un saló menjador interior i una àmplia terrassa amb vistes a les pistes de tennis i la piscina.

Actualitat & Agenda

Segueixi tota l'informació i esdeveniments de Cooperativa al nostre web, xarxes socials i al newsletter oficial.

Properes cites