ARTÍCULO DE LA PLATAFORMA – 4.000 FIRMAS CONTRA LA SUBIDA DE IMPUESTOS Y TASAS EN SITGES

4.000 signatures demanen que l’IBI no sobrepassi el 0,85% a Sitges

 

Els signants se senten ‘que han vist retallats els seus recursos econòmics amb taxes i impostos municipals fora de mida’

L’escrit sol•licita la reducció del 50 per cent del total de la taxa d’escombraries, imposada per l’Ajuntament des de fa dos anys

RedaccióSitges 18-09-2013 11:50 Lectures 233

Plataforma Impostos Justo. Cristina Martínez i Luís López en el moment del lliurament a l’OAC

Plataforma Impostos Justo. Cristina Martínez i Luís López en el moment del lliurament a l’OAC

Unes 4.000 signatures de ciutadans de Sitges han entrat al registre de l’Ajuntament dilluns 16 de setembre, presentades per la Plataforma Ciutadana Impostos i Serveis Justos en contra de la pujada desproporcionada de l’IBI del 2013 (un 30 per cent de mitjana) i amb la petició de què l’equip de Govern actual revisi els percentatges d’aquest impost pel 2014 i 2015. Aquestes signatures són fruït de la recollida massiva que ha estat fent la Plataforma Ciutadana Impostos i Serveis Justos des de principis d’any entre els ciutadans de Sitges, ‘indefensos davant d’aquestes decisions municipals i que han vist retallats els seus recursos econòmics amb taxes i impostos municipals fora de mida’.

 

Acompanya a les signatures un escrit on la Plataforma Ciutadana Impostos i Serveis Justos es fa ressò del desencís d’aquest 4.000 ciutadans de la Vila  i on es demana que per l’any vinent, el 2014, l’augment de l’IBI no sobrepassi el percentatge del 0,85 per cent i pel 2015 el 0,80 per cent.

Tanmateix, l’escrit sol•licita la reducció del 50 per cent del total de la taxa d’escombraries, imposada per l’Ajuntament des de fa dos anys (abans inclosa dins l’IBI) a ciutadans i comerços per tal d’obtenir més ingressos de la ciutadania. En el mateix sentit, es demana què la plusvàlua es rebaixi un 60 per cent a partir del 2013.

En relació a l’IBI, l’escrit demana també una nova revisió cadastral que respongui als valors actuals de les cases i els terrenys i no als de fa uns 4 anys quan encara la crisi havia de començar. Per fer l’última revisió cadastral, l’anterior equip municipal va facilitar al govern de l’Estat dades del valors dels terrenys i la construcció de fa quatre anys enrere i també es van consultar els preus de les compravendes, fruit llavors els preus de la bombolla immobiliària. Sorgida la crisi i amb tot el que fa que dura, ara aquests valors han quedat obsolets i no responen al valor real que actualment tenen els terrenys i les cases, molt inferior al que tenien. Tant és així, que actualment ja s’estan escripturant  propietats per sota del valor cadastral vigent i, alhora, estem pagant un IBI per sobre de la realitat, inassolible per la majoria de ciutadans i, fins i tot, confiscador.

Davant d’aquesta indefensió ciutadana i del fet que l’actual Govern municipal ha aprofitat la pujada dels valors cadastrals per gravar encara més i sense pietat al ciutadà, posant com a excusa el deute i el dèficit persistents encara per la mala gestió, la Plataforma Ciutadana Impostos i Serveis Justos, constituïda per 22 entitats i associacions de veïns de Sitges, ha recollit aquest desencís popular i demana reobrir el diàleg amb l’equip de Govern perquè es rectifiquin les decisions i que les que es prenguin siguin en bé dels ciutadans i per sobre dels interessos polítics de tota mena.

Etiquetas: Sin etiquetas

Los comentarios están cerrados.